Начало Здравна медиа Любопитно Интимно Когато избират мъж, жените гледат външния вид

Когато избират мъж, жените гледат външния вид

Когато избират мъж, жените гледат външния вид - изображение

Жените не се интересуват от личностните черти на характера, когато си харесват мъж, а от външния му вид. До този извод са стигнали учени след изследване, което провели сред 80 дами на възраст от 15- до 29-годишна възраст. Те избирали от снимки на господа с варираща хубост, като всяка снимка била придружена с личностна характеристика, също с променлива желаемост.

Има известна разлика обаче в подбора на привлекателни мъже. По-младите жени повече обръщали внимание дали той е в добра форма и дали изглежда прекрасно, отколкото дали е честен, уважителен или вдъхва доверие. По – възрастните дами също предпочитали по-хубавите господа, но избирали и по качества на характера. Когато мъжът бил непривлекателен за жените, и приятната му личност не оказвала влияние.

Друг интересен извод се наложил от проучването. Оказва се, че има разлика в предпочитанията между майки и дъщери. Дъщерите по-внимателно избирали, докато майките се насочили повече към красивите мъже като подходящи за техните момичета. Това означава, че родителките са по-малко строги в своите критерии.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: businessinsider.com

Още по темата:

3.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноСоциални грижиЛайфстайлСпортСнимкиПсихологияТестовеЗдравни съветиАнкетиФизиологияЛеченияНовиниХранене при...Клинични пътекиИсторияДиетиСпециалистиБотаникаАнатомияИзследванияПатологияАлт. медицинаОрганизацииНормативни актовеРецептиЗаведения