Начало Здравна медиа Любопитно Знаете ли, че... Кои професии водят до затлъстяване?

Кои професии водят до затлъстяване?

Кои професии водят до затлъстяване? - изображение
Адвокатите и съдиите са най-склонни към затлъстяване, показва ново проучване.

Хората, които работят в туристически агенции са трети в списъка по риск от трупане на излишни килограми. В изследването участват 5700 служители от различни области. Така освен трите професии в категорията "застрашени от затлъстяване" влизат още учители, художници, дизайнери, архитекти, административни асистенти, лекари, полицаи и пожарникари.

Но списъкът не свършва дотук. Изложени на риск от затлъстяване са рекламни агенти. Внимателни трябва да бъдат и заетите в областта на информационните технологии. 26% от служителите споделят, че са наддали с 5 кг на работното място, а 14 на сто са качили повече от 10 кг. Само 16% казват, че са отслабнали, докато работят. 54% от анкетираните обвиняват заседналия начин на живот, 55 на сто смятат, че виновна е храната на бюрото. 37% преяждат по време на стресови ситуации на работното място, 19% пропускат хранения, а 18% обвиняват за наднорменото тегло служебни събирания и рождени дни на колеги.

За Framar.bg:

Още по темата:

3.1, 7 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноНовиниЛайфстайлЛеченияСоциални грижиСнимкиСпортКлинични пътекиНормативни актовеТестовеДиетиЗдравни съветиИнтервютаПсихологияВидеоОрганизацииФизиологияЗаболявания (МКБ)Алт. медицинаИзследванияБотаникаХранене при...Здравни проблемиЗаведенияОбразованиеИсторияСпециалисти