Начало Здравна медиа Любопитно Нашето здраве Комедийните сериали са полезни за здравето

Комедийните сериали са полезни за здравето

Комедийните сериали са полезни за здравето - изображение
  Гледането на комедийни сериали може да подобри здравето, защото съществува директна взаимовръзка между смеха и положителния ефект върху организма и ума, сочат резултатите от американско изследване, цитирани от ЮПИ и АСН.

  Д-р Лий Бърк, психоневроимунолог и специалист по превантивни здравни грижи, заяви, че гледането на сериали може да подобри общото здравословно състояние, защото хората, които често се смеят, е по-вероятно да извършват физически упражнения и да консумират здравословна храна.

  Изследването установило, че чувството за хумор е върхово качество, което хората намират за привлекателно у даден индивид. То е по-важно от външния вид и интелигентността. Над 70 на сто от участниците в изследването са съгласни, че смехът отваря врати и създава благоприятни възможности на работното място. 92 на сто смятат, че всеки се нуждае от смях, а хуморът, свързан с ежедневието, е под номер 1 сред видовете хумор.

  Изследването е извършено през октомври м.г. и е обхванало 1200 души на възраст между 21 и 59 години.

  "Изследването ни показва, че гледането на комедийни сериали позволява на хората да открият смеха, поясни д-р Бърк. Това е много важно, защото този път към смеха е достъпен, независимо дали човек е сам или в компанията на други хора. Американците могат да получат психологична и здравна полза от смеха, свързана с по-малко стрес и депресия, повече оптимизъм и жизненост, понижаване на кръвното налягане и усилване на имунната защита."

За Framar.bg:

Още по темата:

3.5, 6 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛюбопитноЛайфстайлПсихологияСнимкиАлтернативна медицинаНовиниСпортСоциални грижиБотаникаНормативни актовеОрганизацииХранене при...ИнтервютаТестовеЗаведенияЛеченияАнкетиОткритияПроизводителиИсторияРецептиОбразованиеКлинични пътеки