Начало Здравна медиа Любопитно Грижа за детето Медици смятат, че бебето не трябва да се мие веднага след раждането

Медици смятат, че бебето не трябва да се мие веднага след раждането

Медици смятат, че бебето не трябва да се мие веднага след раждането - изображение

Медицинска сестра от болница в Илинойс, САЩ, установила, че ако бебетата не се измият в първите часове след раждането от естествената им смазка, те са по-добре защитени. Кортни Бус благодарение на многогодишния си опит забелязала, че при новородените много често се наблюдават хипотермия и хипогликемия, когато специфичното естествено покритие върху тялото им се отмие.

При бебетата, които са оставяни няколко часа с него, има по-малък риск за здравето. В болницата Бус направила опит, при който част от децата не били мити след раждането. Лекарите установяват, че сред тях падането на температурата на тялото под 35 градуса е два пъти по-малко, а случаите на понижение на глюкозата в кръвта от 21% спада на 7%.

Така медиците стигнали до извода, че смазката защитава плода не само в утробата, но и след раждането. Според тях е по-добре да се изчака да минат 24 часа преди да се измие новороденото, съобщава Новите родители, цитирайки letidor.ru.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: cloudfront.net

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлНовиниПсихологияЛюбопитноОрганизацииЗдравни съветиСнимкиЛеченияИсторияПроизводителиХранене при...Алтернативна медицинаСоциални грижиМедицински изследванияСпортЗаведенияКлинични пътекиСпециалистиБотаникаТестовеНормативни актовеФизиология