Начало Здравна медиа Любопитно Бременност и майчинство Месеци, в които не е желателно да се забременява

Месеци, в които не е желателно да се забременява

Месеци, в които не е желателно да се забременява - изображение

Месеците, които не са подходящи за забременяване са от януари до март, съобщават британски учени.

Децата, родени през есента могат в бъдеще да имат затруднения в обучението и по-често да боледуват. Основната причина за това е недостигът на количеството витамин D, изработен през това време.

"Съединението се синтезира под въздействието на слънчевата светлина, която може да бъде недостатъчна през есента и зимата. Ето защо децата, родени в периода от октомври до декември, може да страдат от недостиг на витамин D и да боледуват по-често", съобщава American Journal of Epidemiology.

До това заключение учените са стигнали, анализирайки статистиката на успеваемост на повече от 800 хиляди шотландските деца, събрани в рамките на 5 години. Според нея децата, родени в първото тримесечие на годината изостават средно с 7,6 на сто в развитието си от своите връстници.

За да се гарантира благополучното развитие на тези деца е необходимо да се дават витамини в първите месеци след раждането им. Дневната доза от витамин D за детето в този случай е около десет микрограма.

Снимка: boldsky.com

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноНовиниЗдравни съветиЛайфстайлИсторияАлтернативна медицинаБотаникаХранене при...СнимкиСъставкиСпортФизиологияМедицински изследванияЛечения