Начало Здравна медиа Любопитно Знаете ли, че... Миеш ръце - презареждаш мозъка

Миеш ръце - презареждаш мозъка

Миеш ръце - презареждаш мозъка	 - изображение

Миенете на ръцете не само предпазва от различни заболявания, но и има способността да пречиства мозъка от стари идеи и отваря място за нови, твърди ново проучване на специалисти от Торонто, пише The Daily Mail.

В свое изследване за концентрацията на вниманието учените са използвали игри и кратки въпроси сред група доброволци. В края на заниманията една част от участниците са измивали ръцете си с мокри кърпи, а останлите не. Специалистите са установили, че хората, които използват измиващи средства за ръцете по-рядко се връщат към първоначалните си цели и по-бързо се настройват за нови задачи.

Към момента учените нямат отговор колко дълго се запазва този ефект, но проучванията в тази посока продължават.

Според друго проучване на учени от Университета в Мичиган, измиването на ръцете освобождава човек от необходимостта да дава обяснения защо е направен конкретен житейски избор. Затова специалистите съветват, когато човек трябва да вземе важно решение, просто да си измие ръцете си.

През годините са правени много проучвания на ползите и ефекта от измиването на ръцете. Установено е, че тази практика има психологическо и символично значение. С почистването на ръцете човек се прочиства и от лошата енергия, чувства и отрицателни емоции. Наред с изчистването на непрятните усещания това е и метод за изчистване от редица микроби и инфекции.

Специалистите съветват преди всяко хранене, след тоалетна и по всяко друго удобно за човек време да си измива ръцете, за да се предпази от зарази, да изчисти отрицателните влияния и да рестартира мозъка си за нови по-добри емоции.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: Pinterest


Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛюбопитноЛайфстайлСпортАлтернативна медицинаНовиниЛеченияПсихологияХранене при...ПатологияФизиологияСнимкиОрганизацииИсторияМедицински изследванияКлинични пътекиСпециалистиБотаника