Начало Здравна медиа Любопитно Знаете ли, че... Периодичното викане и крещене на жените е здравословно за тях

Периодичното викане и крещене на жените е здравословно за тях

Периодичното викане и крещене на жените е здравословно за тях - изображение

Жената трябва да крещи, вика и дори да изпада в истерии периодично, защото това е здравословно за нея. Това уникално откритие са установили специалисти от САЩ в проучване за психиката на жената.

Ситуации, в които жените изпадат в лудост, крясъци и съпровождащото викане се оказва своеобразен начин за разтоварване при жените. Това за тях е доста полезно и дори наложително. Много по-притеснително е, когато една жена сдържа своите емоции, твърдят психолозите.

В защита на изводите си специалистите се позовават на две теории. От една страна чрез сълзи и викове токсините напускат тялото доста по-бързо. Много често при скандал жената пролива сълзи, провокирани от различни емоции. Тези сълзи обаче, съдържат много повече соли, отколкото обикновен плач, отделящ се от съответната жлеза.

От друга страна виковете, ръкомахането, изпадането в истерия са вид психологическо разтоварване, което позволява на жената да се отпусне. Учените поясняват, че след изблик на негативна емоция в организма се изработва огромно количество от „хормона на радостта“.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: Cuget Liber
Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияЛюбопитноБотаникаЛайфстайлСнимкиАлт. медицинаСоциални грижиТестовеСпортЗдравни съветиНовиниХранене при...ПатологияАнкетиФизиологияИсторияОрганизацииКлинични пътекиРецептиДиетиНормативни актовеЛеченияСпециалистиЗаведения