Начало Здравна медиа Любопитно Психология Повече харесваме за партньори хора с тъмни черти на характера

Повече харесваме за партньори хора с тъмни черти на характера

Повече харесваме за партньори хора с тъмни черти на характера - изображение

Проучване, направено сред 1000 хетеросексуални мъже и жени, показва, че хората с патологични и спорни черти на характера имат повече успех на любовния фронт. Резултатите говорят, че господата, които притежават обсесивно-компулсивни белези , са склонни да имат много повече партньорки от “нормалните“ представители на силния пол. Дамите, които са по-невротични, увеличават шанса си за другар в живота с 34%, а със 73% е по-голяма вероятността да имат повече от средния брой деца.

Изводът е, че хората с “тъмни“ черти на характера привличат противоположния пол на подсъзнателно ниво чрез сигнал за привлекателност. Опасността при връзка с подобен човек предполага добра генетика. Изследвания доказват, че обсесивните мъже са склонни да печелят повече заради упоритото им постоянство в определена сфера. Невротичните жени пък привличат с импулсивността си и нагласата за поемане на повече рискове, които често приковават вниманието на господата.

Интересно откритие, вследствие от това проучване, е развенчаването на един мит, че мъжете предпочитат жени, които са послушни, слаби и скромни. Явно бунтарите и сред представителите на силния пол, и сред тези на нежния имат по-големи шансове в любовта. Според изследователите тази нагласа е останала от древни времена, където жените е трябвало да бъдат точно такива. Днес, когато си търсят партньор, и двата пола искат той да не е конформист.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: liveromanianews.files.wordpress.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлПсихологияАлтернативна медицинаЛюбопитноЗдравни съветиРецептиСпортНовини