Начало Здравна медиа Любопитно Интимно Противно на стереотипа възрастните мъже предпочитат по-зрели жени

Противно на стереотипа възрастните мъже предпочитат по-зрели жени

Противно на стереотипа възрастните мъже предпочитат по-зрели жени - изображение

Един от малкото научно доказани стереотипи твърди, че хетеросексуалните мъже предпочитат по-млади жени, независимо от собствената си възраст.

Едно ново проучване, фокусирано върху възрастовите граници на обмисляните и действителните сексуални партньори, доказва, че противно на общоприетото убеждение, предпочитаният възрастов диапазон на мъжете всъщност се разширява с възрастта, с други думи те не са привлечени само от млади жени.

Изследването е проведено сред 2 565 възрастни и установява още, че въпреки интереса на мъжете към по-млади жени, това невинаги означава, че те са съвмести в леглото и много по-често сексуалните им контакти са с жени на тяхната възраст.

Анализът показва още, че мъжете далеч не са толкова обсебени от младостта, колкото предполагат стереотипите и че това разпространено убеждение далеч не е валидно във всички случаи.

Това не означава, че мъжете все още нямат склонност към жените в двадесетте си години, всъщност изследването разкрива, че независимо каква е възрастта им и дали са в 40-те, 50-те или 60-те си години те биха продължили да обмислят потенциална връзка с по-млада жена - стига да е навършила 22.

Проучването на психолозите от Або Академия в Турку, Финландия, потвърди още, че жените имат много по-тесен възрастов диапазон, като предпочитат партньори, които са или по-възрастни от тях, или близки до собствената им възраст.

Когато става въпрос за обяснение на тези ключови различия между половете, водещият автор Ян Антфолк заяви, че предпочитанията на мъжете към по-младите жени могат да бъдат разбрани по отношение на основната еволюционна теория.

"Естественият подбор вероятно е оформял сексуалните възгледи на мъжете, така че те да проявяват по-голям интерес към плодовити, млади жени", допълни той.

"Но тъй като жените в много случаи са по-придирчиви по отношение на интимните си връзки, повечето мъже не биха могли да си намерят партньор, освен ако сексуалните им предпочитания не са по-всеобхватни. Хората са склонни да имат дълготрайни сексуални връзки, а това не би било възможно, ако всички мъже се интересуват само от млади жени", каза още Антфолк.

По статията работи: Богдана Георгиева
Източник: independent.co.uk
Снимка: gazetafokus.net

5.0, 2 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимки