Начало Здравна медиа Любопитно Знаете ли, че... Специална гривна ще определя кога жената е в овулация

Специална гривна ще определя кога жената е в овулация

Специална гривна ще определя кога жената е в овулация - изображение

Специално устройство под формата на гривна ще може да определи кога жената е в овулация, информират учени от университета в Цюрих.

Специална гривна ще определя най-подходящия момент да се правят опити за зачеване. Приспособлението изчислява с 90% точност. Устройството се нарича Ava и анализира едва забележими изменения в организма на жената, като например честотата на сърдечен ритъм в покой и температурата на кожата. Според учените това е лесен и достъпен начин да се определи точния момент на овулация.

Гривната прилича на часовник. Жената ще трябва да я поставя вечер и да я сваля сутрин. Данните се отразяват в телефона на дамата. Устройството оценява 9 параметра, включително честотата на дишане, сърдечната честота и продължителността на съня. Създателите на устройството се надяват, че новият метод ще замени стандартния тест за овулация.

В изследването на швейцарските учени са участвали 41 жени. Дамите са наблюдавани в продължение на година. Специалистите са установили, че гривната изчислява с точност до 89% най-подходящите дни за създаване на потомство.

Снимка: Inhabitots

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНовиниЗдравни съветиАлтернативна медицинаЛайфстайлФизиологияЛюбопитноСнимки