Начало Здравна медиа Любопитно Психология Учени твърдят, че разводът е заразен

Учени твърдят, че разводът е заразен

Учени твърдят, че разводът е заразен - изображение

Американски учени твърдят, че разводът е заразен. Те смятат, че той засяга като вирус и предизвиква вълна от раздели сред общите ви познати и роднини.

Ако близкият ви приятел приключи брака с половинката си, опасността и вашият да се разпадне скача със 75%. Процентът се запазва, ако някои от колегите ви са разведени. С една трета се увеличава рискът, ако семейството на приятел на приятеля ви се провали в съжителството. До такива резултати е стигнал екипът на д-р Роуз Макдермот от университета Браун.

Доказателства за тезата има и след проучване на изследователи, които наблюдавали 12 000 фамилии от гр. Фрамингам, САЩ. То започнало още през 1948 г.

Според експертите колкото повече разведени двойки познаваме, толкова е по-възможно и ние да се озовем в същата ситуация. Обяснението е, че научавайки за прекратяването на нечий брак, започваме да се питаме дали и какво не е наред в нашия собствен.

Като известно успокоение може да послужи факта, че „заразяването“ преминава, когато научим за развода на приятел на приятел на приятел, тогава вече не влияе новината. Специалистите опровергават хората, които смятат, че децата са като предпазна мярка срещу раздяла – те твърдят, че това не оказва влияние на решението, пише Обекти.бг.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: avvo.com

 

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЗдравни съветиПсихологияЛюбопитноСнимкиСоциални грижи