Начало Здравна медиа Любопитно Нашето здраве Ще живеем по-дълго, но ще бъдем и по-болни

Ще живеем по-дълго, но ще бъдем и по-болни

Ще живеем по-дълго, но ще бъдем и по-болни - изображение

Само след двайсетина година продължителността на живота при мъжете ще е с 3,6 години повече, а при жените с 2,9. В същото време обаче тези допълнителни години ще бъдат изразходвани за лечението на множество заболявания.

Изследователи от университета в Нюкасъл работят по темата, която вълнува мнозина. Те анализират три проучвания за стареене и чрез тях създават прогнозни модели, които от своя страна дават шанс да се уточнят както очакваната продължителност на живота, така и неговото качество.

Учените се фокусирали върху едни от най-разпространените болести като рак, диабет, артрит, деменция и увреждане на слуха. Резултатите от екстраполацията показват, че между 2015 г. и 2035-а броят на възрастните с четири и повече заболявания ще се удвои, а един на всеки трима ще има проблем с психичното здраве, включително ще страда от деменция и депресия.

Изчисленията показват още, че случаите на рак сред възрастните ще са 179.4%, а на диабет - 118.1%, а това има пряко отношение към нарастващите случаи на затлъстяване от една страна, а от друга към рязкото намаляване на физическата активност.

Очакванията според изследването са през следващите 20 години броят на хората на 85 и повече години да нараства непрекъснато. От това следва, че тежестта върху здравето ще се увеличи значително.

Сред другите негативни новини от проучването са и свързаните с факта, че възрастните между 65 и 74 години ще имат най-вероятно между две и три болести наведнъж, а това е много повече в сравнение със ситуацията в момента.

По статията работи: Гергана Караилиева
Източник: medportal.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНовиниЛюбопитноЛайфстайлЗдравни съветиПсихологияСнимкиДиетиИсторияАнкетиСоциални грижиСъставкиЛеченияХранене при...