Начало Здравна медиа Научни презентации Кето и палео диетите – най-ефикасни в комбинация със специални ензими!

Кето и палео диетите – най-ефикасни в комбинация със специални ензими

Кето и палео диетите – най-ефикасни в комбинация със специални ензими - изображение

Кето и палео диетите са известни отдавна, но продължават да бъдат все така предпочитани от привържениците на здравословното хранене и хората, които целят редукция на теглото.

Основни принципи на кето и палео диетите.

  • Кетонна (кетогенна) диета / Д-р Аткинс диета. При стандартния кето режим въглехидратите се намаляват или напълно се изключват от храненето за продължително време. Консумират се предимно храни с високо съдържание на мазнини. Идеята е да се постигне редукция на теглото чрез превръщане на мазнините в енергия и привеждане на организма в състояние на кетоза. Кетозата се постига като се елиминират въглехидратите от менюто и консумираните мазнини започнат да се превръщат в кетони. Кетоните са главният източник на енергия при този режим на хранене.
  • Палеолитна диета. Тук забранените храни са зърнени и бобови култури (тъй като съдържат основно въглехидрати), захар, преработени продукти, мляко и млечни продукти. Набляга се на протеини (месо, морски продукти, яйца), плодове и зеленчуци с добро съдържание на фибри и здравословни мазнини. Палеолитната диета има доста сходства с кетонния режим и нисковъглехидратното хранене. Засища за дълго, предотвратява резките покачвания и спадове в нивата на кръвната захар и приучава организма да се чувства добре с минимални количества въглехидрати.

Най-новото направление в кето и палео диетите – комбинирането им със специални ензими. В България вече се предлага продукт, източник на специална комбинация от ензими, която помага на храносмилателната система бързо да се приспособи към завишените количества мазнини и протеини в менюто. Става въпрос за MacroGest™ Keto Paleo Full Spectrum ензимна формула, създадена от канадската фирма Natural Factors. Продуктът се препоръчва за всички, които се придържат към кето или палео режим.

Ключовото действие на MacroGest™ Keto Paleo е, че оптимизира ефектите от кето и палео диетите, а вие можете да извлечете максимални ползи от тях, независимо дали сте новак или отдавна се придържате към този тип хранене.

MacroGest™ Keto Paleo е и най-доброто решение ако тепърва стартирате подобен режим на хранене, но не сте сигурни дали организмът ви ще се справи с намаленото количество или пълната липса на въглехидрати.

1 капсула MacroGest™ Keto Paleo Full Spectrum съдържа ензимите алфа-амилаза, протеаза, триаглицерол липаза, гъбична протеаза, папаин, липаза, бромелаин, серапептаза. Тази ензимна смес е обогатена с екстракт от японска акация (добър източник на рутин) и екстракт от амла (естествени източник на витамин С) с цел оптимално усвояване на ензимите.

Два от най-важните ензими в MacroGest™ Keto Paleo са липаза и протеаза. Липазата има ключова роля за разграждането и усвояването на мазнините, и получаването на енергия от тях; протеазата разгражда протеините до съставящите ги аминокиселини. Дефицитът на липаза се свързва с повишение в нивата на холестерола и триглицеридите, и сериозен риск от сърдечно-съдови заболявания. Недостигът на протеаза е най-често срещаната причина за стомашно-чревни смущения като подуване на корема и тежест след хранене, прекомерно отделяне на газове (метеоризъм), киселини и др.

Други ензими в MacroGest™ Keto Paleo включват: бромелаин и папаин – спомагат за разграждането на протеините и облекчават различни храносмилателни смущения. Имат силни противовъзпалителни и антиокислителни ефекти. Подпомагат детоксикационните процеси в организма; серапептаза – протеолитичен ензим, който подпомага стомашно-чревната дейност. Проявява мощни противовъзпалителни свойства и намалява болката и отоците; алфа-амилаза - разгражда скорбялата и гликогена.

 Ефекти на MacroGest™ Keto Paleo Full Spectrum:

-от полза за нормалния чревен баланс и усвояването на полезните вещества;

-подпомага разграждането на протеините, мазнините и въглехидратите;

-улеснява храносмилането при засилена консумация на сурови плодове и зеленчуци.

-поддържа функцията на дебелото черво;

-съдейства за поддържане на нормален възпалителен отговор и допринася за намаляване на чувствителността към определени храни;

-облекчава симптомите на стомашен дискомфорт, предизвикан от тежки, висококалорични продукти.

Капсулите MacroGest™ Keto Paleo са със забавено освобождаване, което позволява действието им да продължава през целия ден. Разфасовка: 60 капсули. Приемайте по 1 капсула дневно с храна, 2 часа преди или след прием на медикаменти. При бременност, кърмене, диабет, панкреатит, прием на антикоагуланти или антибиотици се консултирайте с лекар преди употреба.

Статия с рекламно-информативен характер, предоставена за публикуване от екипа на Ревита ЕООД.

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ПРЕЗЕНТАЦИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ПРЕЗЕНТАЦИЯТА

ПРЕЗЕНТАЦИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ДиетиПроизводителиПрезентации