Начало Здравна медиа Здравни новини Алергия за цял живот след диетата на Дюкан

Алергия за цял живот след диетата на Дюкан

от 26 сеп 2011г.

Алергия за цял живот след диетата на Дюкан - изображение
  Младо момиче получи тежка алергия за цял живот, след като се подложи на диетата на Пиер Дюкан. Девойката от Перник е на 23 години. Тя е постъпила в общинската болница в много тежко състояние.

  Здравословните проблеми започнали да се появяват, след като няколко месеца момичето спазвало протеиновия режим на френския диетолог, съобщи шефката на лечебницата, д-р Вяра Церовска.

  Лекарите успели да стабилизират състоянието на перничанката. Тя е изписана, но завинаги остава на принудителен хранителен режим и поддържащо лечение.

  След този случай изчетох внимателно книгата на толкова популярния диетолог, признава д-р Церовска, която е и нефролог в здравното заведение.

  Според специалистката натрупването на белтъчини води до синтезирането на алергени и поява на алергична реакция, без преди това да е имало симптоми. Застрашени са хората, предразположени към такъв проблем, но в повечето случаи те самите не знаят, че са в рискова група.

  Дозата определя лечението, категорична е шефката на болницата. Преди време Церовско спасила друга млада жена с бъбречна криза след спазване на диетата на Дюкан.

  Младата пациентка не спазвала указанията за прием на много течности и за малко не изгубила и двата си бъбрека.

Заради бума на диети миналата година през лечебницата са минали шестима мъже и жени с проблеми от бързо сваляне на килограми.

За Framar.bg:

3.7, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА