Начало Здравна медиа Здравни новини Алергия за цял живот след диетата на Дюкан

Алергия за цял живот след диетата на Дюкан

Алергия за цял живот след диетата на Дюкан - изображение
  Младо момиче получи тежка алергия за цял живот, след като се подложи на диетата на Пиер Дюкан. Девойката от Перник е на 23 години. Тя е постъпила в общинската болница в много тежко състояние.

  Здравословните проблеми започнали да се появяват, след като няколко месеца момичето спазвало протеиновия режим на френския диетолог, съобщи шефката на лечебницата, д-р Вяра Церовска.

  Лекарите успели да стабилизират състоянието на перничанката. Тя е изписана, но завинаги остава на принудителен хранителен режим и поддържащо лечение.

  След този случай изчетох внимателно книгата на толкова популярния диетолог, признава д-р Церовска, която е и нефролог в здравното заведение.

  Според специалистката натрупването на белтъчини води до синтезирането на алергени и поява на алергична реакция, без преди това да е имало симптоми. Застрашени са хората, предразположени към такъв проблем, но в повечето случаи те самите не знаят, че са в рискова група.

  Дозата определя лечението, категорична е шефката на болницата. Преди време Церовско спасила друга млада жена с бъбречна криза след спазване на диетата на Дюкан.

  Младата пациентка не спазвала указанията за прием на много течности и за малко не изгубила и двата си бъбрека.

Заради бума на диети миналата година през лечебницата са минали шестима мъже и жени с проблеми от бързо сваляне на килограми.

За Framar.bg:

3.7, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА