Горските плодове ни помагат да запазим остротата на ума си
Този извод е направен на базата на наблюдения върху повече от 16 000 жени, които редовно попълвали въпросници за своите хранителни навици от 1976 до 2001г.
Изследването показва, че тези, които ядат повече горски плодове, запазват умствения си капацитет средно с 2.5 години по-дълго от останалите. Това е първото доказателство, че червените горски плодове могат да забавят намаляването с възрастта на умствените способности, каза д-р Елизабет Дивор от Медицинския факултет в Харвард.
Тези резултати и изводи са много полезни, тъй като дават леснодостъпен начин за грижа срещу мозъчното остаряване.
Броят на американците над 65 години се е увеличил с 15% между 2000 и 2010 г. Лекари съветват също, че яденето на червени горски плодове е полезно на всяка възраст.
За Framar.bg: Актуално.ком
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СТАТИЯТА е свързана към
- Грижа от природата
- Компютърна томография (КТ) на глава
- Електроенцефалограма (ЕЕГ)
- Карта показва прекъсването на невронните връзки в мозъка
- Кактус
- КП № 56 ДИАГНОСТИКА И ЛЕЧЕНИЕ НА БОЛЕСТИ НА ЧЕРЕПНО-МОЗЪЧНИТЕ НЕРВИ (ЧМН), НА НЕРВНИТЕ КОРЕНЧЕТА И ПЛЕКСУСИ, ПОЛИНЕВРОПАТИЯ И ВЕРТЕБРОГЕННИ БОЛКОВ И СИНДРОМИ
- Млечно смути със замразени плодове
- Японска дюля
- Асоциативни корови зони
- По време на сън човешкият мозък се пречиства от натрупаните токсини
- Как можем да поддържаме бистър и бърз ум
Коментари към Горските плодове ни помагат да запазим остротата на ума си