Горските плодове ни помагат да запазим остротата на ума си
Този извод е направен на базата на наблюдения върху повече от 16 000 жени, които редовно попълвали въпросници за своите хранителни навици от 1976 до 2001г.
Изследването показва, че тези, които ядат повече горски плодове, запазват умствения си капацитет средно с 2.5 години по-дълго от останалите. Това е първото доказателство, че червените горски плодове могат да забавят намаляването с възрастта на умствените способности, каза д-р Елизабет Дивор от Медицинския факултет в Харвард.
Тези резултати и изводи са много полезни, тъй като дават леснодостъпен начин за грижа срещу мозъчното остаряване.
Броят на американците над 65 години се е увеличил с 15% между 2000 и 2010 г. Лекари съветват също, че яденето на червени горски плодове е полезно на всяка възраст.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СТАТИЯТА е свързана към
- Грижа от природата
- Компютърна томография (КТ) на глава
- Електроенцефалограма (ЕЕГ)
- Дюля
- Асоциативни корови зони
- Млечно смути със замразени плодове
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- КП № 56 ДИАГНОСТИКА И ЛЕЧЕНИЕ НА БОЛЕСТИ НА ЧЕРЕПНО-МОЗЪЧНИТЕ НЕРВИ (ЧМН), НА НЕРВНИТЕ КОРЕНЧЕТА И ПЛЕКСУСИ, ПОЛИНЕВРОПАТИЯ И ВЕРТЕБРОГЕННИ БОЛКОВ И СИНДРОМИ
- Функционална асиметрия на мозъчните хемисфери
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Дефицитът на калций и магнезий влияе на когнитивното здраве
Коментари към Горските плодове ни помагат да запазим остротата на ума си