Начало Здравна медиа Любопитно Знаете ли, че... Сладоледът може да предизвика сърдечносъдови проблеми

Сладоледът може да предизвика сърдечносъдови проблеми

Сладоледът може да предизвика сърдечносъдови проблеми - изображение

Човек, който се грижи за здравословния си начин на живот и хранене е добре да се откаже от консумирането на сладолед на промишленото производство. Хладното лакомство може да окаже неблагоприятен ефект на сърдечносъдовата система, съобщават специалисти от САЩ.

Сладоледът е много вкусен и изключително популярен продукт. Но през последните години производителите добавят много вещества, които са вредни за здравето на човек. Тези добавки могат да доведат не само до онкология, но и до проблеми със сърдечносъдовата система.

Сред добавките се срещат заместители на захарта, овкусители, оцветители и не природни мазнини. Той става особено опасен с този "букет" от добавки за хора с наднормено тегло, висок холестерол в кръвта, проблеми с бъбреците и жлъчния мехур за хора.

Направени са изследвания с участието на 14 доброволци. Установено е, че консумирането на натурален сладолед с орехи, какао и други компоненти, богати на полифеноли оказват значително по-добри резултати за организма от сладоледите, предлагани в търговските вериги. Според анализите, в кръвта на хората се повишава нивото на азотен оксид, който помага на артериите и поддържат тяхното здраве.

Специалистите отбелязват, че любителите на сладоледа е по-добре да го приготвят самостоятелно от натурални и естествени съставки. Като добавки се препоръчват продукти, съдържащи полифеноли - ядки, какао, черен шоколад. По този начин сладоледът ще бъде от полза за организма при умерена консумация.

Снимка: Piter.my

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХрани и ястияЛюбопитноЗдравни съветиРецептиЛайфстайлЛеченияДиетиНормативни актовеНовиниСоциални грижиОрганизацииИсторияСпециалистиХранене при...ФизиологияКлинични пътекиБотаникаСнимкиСпортЗаведения