Начало Здравна медиа Анкети Общество Четете ли?

Четете ли?

Четете ли?

Избрахме едно от най-шаблонните заглавия на света за тази анкета, с която искаме да ви замислим за четенето, няколко дни преди 24 май, 2015 година. Всяка година по това време си говорим за всичко, което дължим на книгите, за ползата от това да си грамотен, за интересните неща, които можем да научим.

Наистина ли сме такава "четяща" нация или просто си приказваме така, за да изглеждаме по-умни и да не се излагаме?

Дали четем по задължение, заради работата си или намираме и удоволствие в това? Възможно ли е да не се интересуваме въобще от четенето? Време е да си признаем.

Любопитен факт: Много учени смятат, че една от основните предпоставки за развитието на човечеството в последните векове е изобретяването на печатарската преса, която позволява да се печатат еднакви текстове. Обяснението е просто - когато разпространявате някаква информация "от уста на уста", тя често се променя, в зависимост от това какво е разбрал и иска да предаде вашият информатор. Древните автори на преписи също са си позволявали да коригират и променят. Печатарската машина е позволила на всеки да запази своята информация така, както желае да ви я предаде. Именно това е дало и основание за бързо развитие на точните науки, в това число и на медицината и фармацията.  Звучи просто, но и много красиво, нали?

ГЛАСУВАНЕ

РЕЗУЛТАТИ

5.0, 3 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ АНКЕТАТА

АНКЕТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЛюбопитноЗдравни съветиПсихологияСнимкиИсторияРецепти