Начало Здравна медиа Анкети Общество Как реагирате, когато посещавате заведение, в което вътре се пуши?

Как реагирате, когато посещавате заведение, в което вътре се пуши?

Как реагирате, когато посещавате заведение, в което вътре се пуши?

Преди няколко дни посетих едно малко градче в България. Топло, приятно време, улиците и заведенията пълни с хора. Решихме и ние да похапнем. В първото заведение - пълно с хора и вътре не се диша...от цигарен дим. Запитваме персонала за обяснение, в отговор не чуваме нищо смислено и напускаме. Във второто ни обясняват, че забраната е отдавна отпаднала, а ако искаме, да седнем отвън. В третото ни разказаха, че ако спрат тютюнопушенето в заведението, никой няма да седне там. Сервират ни в най-отдалечения ъгъл, където нищо не се усеща.

Добър въпрос, да е отпаднала забраната, май не е. Да се спазва забраната, май също не се спазва. И ако формално спазваме закона, каква е реакцията ви? Ще съобщите ли за нарушението на закона на контролните органи? Ще заявите ли правото си на "заведение без цигарен дим" или ще влезете в положение на собственика, който трябва да изкарва пари. Но явно вашите пари не са му така сладки, защото ви подлага на тютюневия дим от останалите си гости. Трудни въпроси, а отговорите са още по-трудни. Да опитаме да намерим правилния път?

ГЛАСУВАНЕ

РЕЗУЛТАТИ

4.2, 11 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ АНКЕТАТА

АНКЕТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСтатистически проучванияЛюбопитноАнкетиЗдравни съветиНовиниЛеченияЛайфстайлАлт. медицинаПроизводителиИсторияСпортХранене при...Нормативни актовеБотаникаСнимкиВидеоПсихологияСоциални грижиТестове