Начало Здравна медиа Анкети Търсим вашето мнение Да се забранят ли със закон операциите за смяна на пола?

Да се забранят ли със закон операциите за смяна на пола?

Да се забранят ли със закон операциите за смяна на пола?

Дискусиите около Истанбулската конвенция ни провокираха да навлезем в разгорещени спорове по много въпроси, свързани с пола, включително и по, както се оказа, трудния въпрос дали половете са само два. Почти никой не остана безразличен към непрекъснато изникващите нови въпроси и спорове.

В последните два дни се появиха още много - всички свързани със смяната на пола? Трябва ли обществото да позволи смяна на пола или трябва да се противопоставим на неестествената намеса в Божиите дела? Ако някой е решил за себе си, че изпитва необходимост да смени пола си, нужно ли му е разрешението на някого? Нормално ли е някой да поиска смяна на пола или не е нормално? Какво разбираме под "нормално" в нашата съвременност? И трябва ли законодателството изрично да посочи правила?

Регионалният министър Николай Нанков постави на обсъждане законодателна промяна, която да регламентира смяната на пола да може да се извършва само по биологични причини.

Вие как мислите? Трябва ли да се забрани операцията за смяна на пола? Трябва ли да се посочи със закон това да може да се извършва само по специални биологични причини? Споделете с нас. 

 

Над анкетата работи: Ани Иванова

Източник на снимката: www.nauka.offnews.bg

ГЛАСУВАНЕ

РЕЗУЛТАТИ

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ АНКЕТАТА

АНКЕТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНовиниСнимкиПсихологияЛайфстайлСоциални грижиАнкетиНормативни актовеЛюбопитноСпортИсторияХранене при...ЛеченияКлинични пътекиИнтервютаЗдравни съветиСпециалистиЗаведения