Начало Здравна медиа Анкети Здравна култура Бихте ли приели диетичен/лечебен режим на живот, предложен ви от човек без медицинско образование?

Бихте ли приели диетичен/лечебен режим на живот, предложен ви от човек без медицинско образование?

Бихте ли приели диетичен/лечебен режим на живот, предложен ви от човек без медицинско образование?

Случвало ли ви се е  да получавате предложение за медицинска процедура от лица с курс за козметик? Предлагали ли са ви да ви променят живота "батки", които смело адвокатстват за прием на определени добавки и/или лекарствени средства? Красиви инструкторки по аеробика съставяли ли са ви "лечебни режими" на хранене?

Ако това е било така, има шанс и нещо да се промени. В очакваните промени на закона за здравето, диететиката (лечебното хранене) отпада от списъка на нетрадиционните методи за лечение, а хомеопатията и акупунктурата ще трябва да се практикуват само от лица с диплома на лекар, стоматолог, фармацевт или здравен мениджър.

Край на озарените и мотивирани "специалисти", които проповядват диетични режими и дават съвети на всеки, който си плати таксата? Или пък това е част от "заговора" на голямата фарма и лекарите?

Вие сте на ход, очакваме мнението ви!

Над текста работи: Ивайло Тончев

Източник на изображението: maltapersonaltraining.com

ГЛАСУВАНЕ

РЕЗУЛТАТИ

2.3, 3 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ АНКЕТАТА

АНКЕТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияДиетиЛюбопитноЛайфстайлХранене при...СпортСнимкиАлт. медицинаИсторияРецептиЗдравни съветиВидеоЛеченияНормативни актовеТестовеНовиниБотаникаОрганизацииЗаведенияИнтервютаКалкулаториПроизводители