Начало Здравна медиа Видео Тонус и спорт Световният шампион Ивайло Христов: Клякането с широк разкрач е най-доброто упражнение за дупе

Световният шампион Ивайло Христов: Клякането с широк разкрач е най-доброто упражнение за дупе

Световният шампион Ивайло Христов: Клякането с широк разкрач е най-доброто упражнение за дупе - изображение

Клякане с широк разкрач е най-доброто упражнение за изграждане на красиво дупе, сподели в интервю 3-кратният световен шампион по силов трибой Ивайло Христов. Всички други упражнения за дупе са след него. Силовият трибой е спорт, който се състои от три движения – клек, вдигане от хоризонтален лег и мъртва тяга. Целта е да се направи с възможно най-голяма тежест едно повторение, което се изпълнява по строг правилник.

За фитнеса, диетите, емоциите и любовта в интервю с Ивайло Христов

Мускулите не свикват с упражненията, а най-вече с тежестта. Една от големите грешки на спортуващите е, че не тренират интензивно. На въпроса за най-доброто упражнение за изграждане на красиво дупе Шампионът препоръча да се прави пълен клек (тазобедрената става да бъде по-ниско от колянната става) с широк разкрач.

Рекордите на трикратния световен шампон по силов трибой са 406 килограма клек с щанга на рамене, 230 кг вдигане от хоризонтален лег и 380 кг мъртва тяга. Според него например вдигането на лежанка от масовия потребител, няма нищо общо с вдигането на състезания, защото правилата са много стриктни. Кросовете и дългите преходи не са за препоръчване за хората, които желаят да повишат максимално взривната си сила.

Снимка на Ивайло Христов, шампион на България

Ако целта е повишаване мускулната маса на седалищните мускули (дупето) правете по 10 повторения в работните серии под наблюдението на професионален фитнес треньор или тренировъчен партньор.

Още по темата:

5.0, 2 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ ВИДЕОТО

ВИДЕОТО Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияВидео