Начало Здравна медиа Здравни новини Аджибадем се оттегля от България

Аджибадем се оттегля от България

Аджибадем се оттегля от България - изображение

Турската група „Аджибадем“, в която са веригата „Сити Клиник“, включваща три болници и три медицински центъра в столицата, Варна и Бургас и „Токуда“, смята да напусне България. Причината да продаде всичко, което притежава, са финансовите й проблеми и нуждата от свежи пари.

Информацията на вестник „24 часа“ е от няколко независими източника.

Сериозните проблеми на инвестиционния фонд IHH, част от който е групата „Аджибадем“, не са тайна. През септември стана ясно, че акциите му са паднали до възможно най-ниското ниво за последните четири години и в основата на това е сривът на турската лира.

Като част от решението на проблема фондът смята да предприеме действия по преобразуване на дълга си, да ограничи разходите си и да продаде някои активи.

Изданието коментира още, че сделката в България ще бъде реализирана от Raiffeisen investment.

В последните две години „Аджибадем“ беше най-големият частен доставчик на здравни услуги в страната. От своя страна холдингът IHH е втората по големина медицинска група в света и действа в девет държави, в които управлява близо петдесет болници, където работят над 35 000 души.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: 24chasa.bg
Снимка: tokudabolnica.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ПсихологияЛюбопитноНовиниЛайфстайлЗдравни съветиСнимкиСпортСоциални грижиАнкетиИнтервютаОрганизацииЛеченияНормативни актовеСтатистически проучванияОбразованиеБотаника