Начало Здравна медиа Здравни новини Акушерките настояват да получат право на самостоятелна практика

Акушерките настояват да получат право на самостоятелна практика

Акушерките настояват да получат право на самостоятелна практика - изображение

В АГ-клиниката на УМБАЛ „Св. Георги“ – Пловдив се проведе среща между бъдещи майки и акушерки. Освен предоставената възможност медицинските специалисти и бъдещите родилки да общуват и да обменят полезна информация, по време на събитието беше подписана декларация. Тя ще бъде изпратена до Министерството на здравеопазването и в нея за пореден път акушерките поставят своето искане да бъдат регламентирани правата им да имат свои самостоятелни практики. По този начин те ще се грижат за здравето на бременните, родилите майки и техните бебета. Инициативата е по идея на Алианса на българските акушерки.

Работещи в УМБАЛ „Св. Георги“ и в други пловдивски родилни домове акушерки получиха сертификати от модул „Кърмене“, раздадени от Благовеста Костова от УС на алианса. Медицинските специалисти, които се сдобиха с тях, са негови членове и чрез документа придобиват правото да са консултанти по кърмене. Сертификатите са от международната конференция на организацията, която се проведе през ноември във Велико Търново.

На срещата акушерките обясниха на мотивираните и решени да кърмят млади жени защо това е предпочитаният начин за хранене на тяхното дете. Присъстващите изгледали филма на UNICEF „Гърдата е най-доброто“ за по-подробна и полезна информация.

По статията работи: Ирина Тенева
Източник и снимка: УМБАЛ "Св. Георги" - Пловдив

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ИсторияНовиниСнимкиОрганизацииНаправления в медицинатаНормативни актовеВидеоЛюбопитноХранене при...Алт. медицинаЛеченияЛайфстайлФизиологияЗдравни съвети