Начало Здравна медиа Здравни новини Антиконвулсивните медикаменти не влияят на 30% от епилептиците у нас

Антиконвулсивните медикаменти не влияят на 30% от епилептиците у нас

Антиконвулсивните медикаменти не влияят на 30% от епилептиците у нас - изображение

В България има между 50 000 и 70 000 души, които страдат от епилепсия, а за всеки трети заболяването е нелечимо. Това са част от данните, които бяха изнесени на пресконференцията по повод Третия източноевропейски курс по епилепсия. Той е под покровителството на Световната лига по епилепсия. Форумът се провежда на Боровец до 8 юли и на него са се регистрирали за участие над 100 лекари от Източна Европа и 15 изявени световни специалисти в областта.

Въпреки всеобщото схващане, че това заболяване се среща рядко, това не е така. На всеки 20 души един е възможно да получи епилептичен припадък поне веднъж в живота си. В същото време един на всеки 200 развива болестта, каза проф. Валтер ван Емде Боас от Холандия, цитиран от "Труд". Основен проблем при епилепсията е, че в една трета от случаите не може да се установи каква е причината за възникване на заболяването. Също така антиконвулсивните лекарства не влияят на 30% от болните у нас. По света епилептиците са 50 милиона, като всяка година болестта се открива при 45 на 100 000 души.

Третият източноевропейски курс ще представи на специалистите последните новости в сферата и как по-добре да разпознават методите на изследване и лечение на болните с медикаментозно-резистентни епилепсии. От българска страна ще вземат участие 42-ма невролози.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: holisticcannabisnetwork.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниИнтервютаИсторияХранене при...ЛюбопитноЛеченияАлтернативна медицинаЗдравни съветиКлинични пътекиОрганизацииБотаникаМедицински изследвания