Начало Здравна медиа Здравни новини Болницата в Девин отново на търг

Болницата в Девин отново на търг

Болницата в Девин отново на търг - изображение

Частен съдебен изпълнител е обявил за публична продан болницата в Девин за 1 211 250 лв. Триетажната сграда с площ от 925 кв.м е отново на търг по изпълнително дело от фирма, доставяла гориво пред 2009 г.

Това е третия път, в който здравното заведение е обявено за продан. Ръководството на болницата води постоянни преговори с кредиторите и се надява и този път да не се стигне до фактическа разпродажба.

Здравното заведение в Девин беше затворено преди години отново поради дългове. През 2014г. тя заработи, но с дългове от 1 600 000 лв. към тогава. Държавата бе отпуснала 700 000 лв., за да може да стартира дейността на болницата, която обслужва гражданите на три общини – Девин, Доспат и Борино.

От 2014г до сега болницата постоянно е във финансова тежест. Около 80% от задълженията са за доставката на консумативи пред въпросната година“, коментира изпълнителният директор на лечебното заведение Радка Грозданова.

Здравното заведение към момента е със задължения от 1 000 000 лв.

Офертите на желаещите за закупуване на болницата ще се приемат до 2 ноември. На 3 ноември ще бъдат разгледани всички предложения.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: DarikNews

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЗаведения