Начало Здравна медиа Здравни новини Бургазлии подкрепиха екипа на Кардиохирургичната клиника в града

Бургазлии подкрепиха екипа на Кардиохирургичната клиника в града

Бургазлии подкрепиха екипа на Кардиохирургичната клиника в града - изображение

Екипът на бургаския Аджибадем Сити Клиник Кардиохирургичен център протестира на 9 и 10 февруари. Хиляди жители от града и района подкрепиха медиците, подписвайки се в подкрепа на клиниката. През почивните дни бяха събрани над 1200 подписа, а още 2500 души подписаха онлайн петицията.

Проблемът се появи след проведения публичен търг, обявен от държавната Университетска болница в града, която е собственик на помещенията. На него се яви още едно здравно заведение – кардиологична болница от Плевен, и така месечният наем достигна 204 000 лв.

Наемът е изключително висок и ако не настъпи промяна Кардиохирургичният център ще затвори, затова и екипът настоява държавата да реагира.

Управителят д-р Мариана Контева поиска подкрепа от гражданите и изрази своята увереност, че с общи усилия ще бъде открито решение на случая. Тя благодари на всички, оказали подкрепа, сред които бяха не само бургазлии, но и лекари от други конкурентни болници.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: acibademcityclinic.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

СпециалистиЗаведенияНовиниСоциални грижиСнимкиЛайфстайлЛюбопитноИсторияНаправления в медицинатаНормативни актовеФизиологияОрганизацииИзследванияЗдравни съветиПроизводителиКлинични пътекиЛеченияСпорт и туризъмОбразованиеАнкетиАптеки