Начало Здравна медиа Здравни новини Ваксинирано дете в Пловдив се е разболяло от морбили

Ваксинирано дете в Пловдив се е разболяло от морбили

Ваксинирано дете в Пловдив се е разболяло от морбили - изображение

Дете от Пловдив е било ваксинирано срещу морбили, рубеола и паротит на 10 април, но е развило морбилна инфекция. Това се разбра от справка на РЗИ – Пловдив.

Към момента потвърдените лабораторно случаи на морбили в Пловдив са 37, но според информацията са регистрирани 66 души за периода 17.03 – 28.04.2017 г.

Все още тече засилена имунизационна кампания, която застъпва и грипната вълна и сезона на алергичните състояния.  Това оказва влияние и повишава риска от появата на нежелани странични реакции след ваксиниране.

Вчера на 27.04.2017 се съобщи за два случая на заболели от морбили. Единият е дете на 11 месеца без МПР и връзка с друг болен. Бебето е от Пловдив.

Вторият случай е на дете на година и пет месеца с поставена ваксина МПР на 10.04.2017г. Детето е от с. Калояново и е било без епидемични данни за контакт с друг болен. В дома контактните са двама възрастни и пет деца с МПР.

статията работи: Велина Неделчева
Снимка: Heilpraxisnet

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Социални грижиНовиниИсторияЛеченияЛайфстайлЛюбопитноСнимкиХранене при...ВидеоЗдравни проблемиБотаникаАлтернативна медицинаАнкетиЗдравни съветиТестовеПсихологияСпортРецептиИнтервютаОбразованиеОрганизацииЗаведенияНормативни актовеСпециалистиМедицински изследванияКлинични пътеки