Начало Здравна медиа Здравни новини Във великотърновския парк „Марно поле“ ще се проведе „Клиника на открито“

Във великотърновския парк „Марно поле“ ще се проведе „Клиника на открито“

Във великотърновския парк „Марно поле“ ще се проведе „Клиника на открито“ - изображение

За четвърта поредна година във Велико Търново се организира инициативата „Клиника на открито“. Тя е част от общинската програма „Здрави деца в здрави семейства“ и началото й е на 17 май.

Събитието ще включва безплатни изследвания, чрез които ще се прави превенция на незаразните хронични заболявания – диабет, затлъстяване, сърдечносъдови и белодробни болести. Прегледите ще се провеждат в парк „Марно поле“ от 10 до 13 ч., на алеята към ДНА. Там ще са разположени 4 импровизирани кабинета, в които специалисти от великотърновското РЗИ и студенти ще мерят кръвна захар, ще изследват за СПИН, ще проверяват дишането със спирометър, ще измерват ръст и тегло и ще определят индекса на телесната маса.

Инициативата се организира от община Велико Търново, филиала на Медицински университет – Варна в старопрестолния град и местната РЗИ. Желанието им е да се насочи вниманието на хората към рискови фактори като ниска двигателна активност, тютюнопушене, вредна храна и др.

По статията работи: Ирина Тенева
Източник: actualno.com
Снимка: wikimapia.org

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниИсторияЗдравни съветиСнимкиНормативни актовеЛюбопитноДиетиЛайфстайлСпортХранене при...ИнтервютаАлт. медицинаБотаникаЛеченияИзследванияКлинични пътеки