Начало Здравна медиа Здравни новини Жените със силиконови гърди е препоръчително да ги преглеждат на ЯМР

Жените със силиконови гърди е препоръчително да ги преглеждат на ЯМР

Жените със силиконови гърди е препоръчително да ги преглеждат на ЯМР - изображение

За жените със силикон най-подходящо е използването на ядреномагнитен резонанс при проверяването им за доброкачествени или злокачествени образувания. Те също редовно трябва да ходят на прегледи, но при тях са малко по-различни изследванията, обяснява д-р Елена Василска, специалист по образна диагностика.

При мамографското изследване гърдите са подложени на голяма компресия и затова резонансът е по-подходящ. Освен онкологични заболявания чрез него може да се диагностицират кисти, мастопатия, фиброаденоми и още други образувания. Сканирането помага и за проверка на самия силиконов имплант – дали има деформации, руптури, които не се усещат от жените.

Магнитното поле и радиочестотните вълни, на базата на които работи ядреномагнитния резонанс, дават възможност за добра визуализация на тъканта, което не винаги се получава при мамографското и ехографско изследване.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: wordpress.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛюбопитноНовиниМедицински изследванияСпециалистиИсторияСнимкиРецептиПатологияЗдравни съветиЛайфстайлАлтернативна медицинаХранене при...ЛеченияПроизводителиКлинични пътекиНормативни актове