Начало Здравна медиа Здравни новини В "Пета МБАЛ - София" официално започва да работи нов ядрено магнитен резонанс

В "Пета МБАЛ - София" официално започва да работи нов ядрено магнитен резонанс

В "Пета МБАЛ - София" официално започва да работи нов ядрено магнитен резонанс - изображение

От 15 февруари на територията на "Пета МБАЛ - София" официално започва да работи нов ядрено магнитен резонанс ( ЯМР) последно поколение, който не е собственост на здравното заведение, но ще може да се използва и от неговите пациенти, както и от други пациенти с направления от НЗОК.

Официалното откриване ще започне в 11.00 часа на 15.02.2017 г. на партерен етаж на ДКБ към "Пета МБАЛ - София" ЕАД. На събитието ще присъстват зам.-кметът на София Дончо Барбалов, директорът на дирекция "Здравеопазване" Моника Чеуз, общински съветници и представители на Столична община.

Апаратурата е SIEMENS MAGNETOM AERA 1,5 T TIM DOT, 24-канален от най-ново поколение и висок клас модерна медицинска техника. Тя е собственост на "Медико – диагностична лаборатория Русев" ЕООД (МДЛ), която откри нов център по образна диагностика на територията на „Пета-МБАЛ-София" ЕАД гр. София. С новия апарат за ядрено-магнитен резонанс може да се извършва преглед на цяло тяло (онко- скрининг).

Магнитно-резонансната томография (МРТ) e несравнима по обективност за преценката състоянието на мозъка, мозъчните стомахчета и обвивки, гръбначния мозък, хипофизата, мускулите на лицето, устата и езика, шията , млечни жлези, черния дроб, панкреаса, жлъчните пътища, простатата, тестисите, матката, яйчниците, тялото като цяло и крайниците му, вкл. всички стави и се отличава от всички останали образни изследвания с отсъствието на вредни за здравето йонизиращи лъчения. Модерната апаратура дава възможност за изследване на артериите и вените – Магнитно-резонансна ангиография (МРА) на главата и шията, тялото и крайниците без използване на контрастни материи, така също и перфектна оценка на функцията и състоянието на сърцето.

Снимка: medicalnews.bg

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниМедицински изследванияЛюбопитноЛеченияСпециалистиИстория