Начало Здравна медиа Здравни новини Във ВМА – София този месец ще се обучават български и чуждестранни хирурзи

Във ВМА – София този месец ще се обучават български и чуждестранни хирурзи

Във ВМА – София този месец ще се обучават български и чуждестранни хирурзи  - изображение

През ноември български и чуждестранни специалисти и специализанти ще имат възможност да се обучават във Военномедицинската академия в столицата. За целта е създаден единствения по рода си в региона Международен референтен център. Младите лекари ще преминат курсове и ще усвоят иновативни техники в Клиниката по чернодробно-панкреатична и трансплантационна хирургия и в Клиниката по ендоскопска хирургия.

Професионализмът и известността на проф. Никола Владов и на неговия екип провокира фирма „Джонсън и Джонсън“ да участва в обучителния процес и да помогне за подобряването на квалификацията на специалистите. Името на българския лекар като съосновател на Международната асоциация за лапароскопска чернодробна хирургия е една от причините той да бъде определен за хирурга, който ще ръководи обучението на колегите си от България и Югоизточна Европа.

В началото на ноември трима хирурзи от УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ наблюдавали хиатална херния, отворена уипъл панкреатикодуоденектомия, хемиколектомия, туморна резекция на надбъбрека и др. На 14-ти и 15-ти също този месец отново специалисти от най-голямата болница за спешна помощ ще се обучават в Клиниката по ендоскопска хирургия, начело на която е полк. доц. Пламен Иванов. Те ще повишават квалификацията си в областта на лапароскопската колоректална хирургия. В края на месеца – 22-ри и 23-ти, пристигат на обучение хирурзи от Хърватия.

Редактор: Ирина Тенева
Източник и снимка: ВМА

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Здравни съветиЛайфстайлПсихологияНовиниОбразованиеСоциални грижиСпортИнтервютаФизиологияСнимкиИсторияЛюбопитно