Начало Здравна медиа Здравни новини Във ВМА спасиха живота на мъж чрез чернодробна трансплантация

Във ВМА спасиха живота на мъж чрез чернодробна трансплантация

Във ВМА спасиха живота на мъж чрез чернодробна трансплантация - изображение

Новото поколение специалисти в чернодробната трансплантология във ВМА извърши успешно поредната сложна интервенция, при която 50-годишен реципиент получи черния дроб на изпаднал в мозъчна смърт 53-годишен мъж.

Трансплантацията беше ръководена от доц. Васил Михайлов в екип с доц. Иван Василевски и д-р Радослав Костадинов. Пациентът е контактен и адекватен, в добро състояние, съобщава началникът на Клиниката по чернодробно-панкреатична и трансплантационна хирургия проф. д-р Никола Владов.

За развитието на трансплантологията във ВМА е от особено значение приемствеността и системните действия, които се полагат през годините и затова добрите резултати не закъсняват.

Ръководството на лечебното заведение изказва своята признателност на близките на донора, чийто дроб спаси човешки живот. Отправя и благодарности на екипите на Военновъздушните сили и на гл. комисар Христо Терзийски, директор на Главна дирекция „Национална полиция“, за съдействието, помогнало да се реализира донорската ситуация.

Редактор: Ирина Тенева
Източник и снимка: ВМА

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниИсторияОрганизацииЛюбопитноЛеченияИзследванияПатологияСнимкиНормативни актовеЛайфстайлСпортЗдравни съветиТестовеХранене при...РецептиАлт. медицинаФизиологияБотаникаКлинични пътекиДиетиСъставки