Начало Здравна медиа Здравни новини В САЩ одобриха система за лечение на глаукома с отворен ъгъл

В САЩ одобриха система за лечение на глаукома с отворен ъгъл

В САЩ одобриха система за лечение на глаукома с отворен ъгъл - изображение

Агенцията по храните и лекарствата в Америка одобри транскуларната микро-байпас система за инжектиране, която се състои от два малки титанови стента – миниатюрни тръби, които се имплантират по време на операция на катаракта на пациенти с глаукома с отворен ъгъл. Системата е дело на компанията Glaukos, която определя изобретението си като „малкия имплант, който води до големи резултати“.

Имплантът носи името iStent и задачата му е да контролира налягането в очите. Възстановява естествената способност на окото да изцежда течността, която е причина за повишеното налягане вътре в окото, а присъствието му може да премахне необходимостта от медикаментозно лечение на глаукомата.

Резултатите от клиничното проучване показват, че при 75,8% от пациентите, на които е поставен имплантът, вътреочното налягане се е понижило значително, за сметка на това намаление има при 61,9% от тези, които само са претърпели операция.

Одобреният сега iStent е модел G2-M-IS. От компанията производител припомнят, че от другия модел на устройството до момента са се възползвали над 300 000 души в света.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: fda.gov, glaukos.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛеченияЛюбопитноСнимкиПсихологияИсторияИнтервютаНормативни актовеЗдравни съветиЛайфстайлХранене при...ТестовеФизиологияВидеоБотаникаИзследванияЗдравни проблемиОрганизацииАлт. медицинаСпециалистиКлинични пътекиЗаведения