Начало Здравна медиа Здравни новини В Токуда разшириха обхвата на роботизираната хирургия с робота „Да Винчи“

В Токуда разшириха обхвата на роботизираната хирургия с робота „Да Винчи“

В Токуда разшириха обхвата на роботизираната хирургия с робота „Да Винчи“ - изображение

В Аджибадем Сити Клиник болница Токуда започват прилагането на роботизираната хирургия и в сферата на коремните интервенции. Вече са факт първите три операции, които са приключили успешно.
Интервенциите разширяват обхвата си и по високотехнологичния начин вече ще бъдат оперирани случаите на заболявания и на други органи.

Първите операции са осъществени от екипа на проф. Кирил Драганов.

Роботизираната коремна хирургия е важен момент от приложението на високите технологии. По този начин вече се работи в гинекологията и урология, предстои до стане и в гръдната хирургия.

Методът позволява разрезите да бъдат много по-малки, загубата на кръв да е минимална, а освен това остават твърде малки белези. Мястото се показва триизмерно и това позволява на опериращия да вижда в момента увеличени изображения при това детайлно.

Роботът „Да Винчи“ дава възможност да се проникне до възможно най-трудните области в коремната кухина, при това с изключителна прецизност. В същото време специализираните инструменти са много по-гъвкави от човешката китка, а технологията изчиства дори случайните трепвания на хирурга при движение.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: tokudabolnica.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

СпециалистиЗаведенияНовиниИсторияСнимкиЛюбопитноЛеченияНормативни актовеИнтервютаОрганизацииИзследванияКлинични пътекиЗдравни съветиЛайфстайлНаправления в медицината