Начало Здравна медиа Здравни новини Робот "Да Винчи" ще заработи в Урологията на "Токуда"

Робот "Да Винчи" ще заработи в Урологията на "Токуда"

Робот "Да Винчи" ще заработи в Урологията на "Токуда" - изображение

Високоспециализиран робот "Да Винчи" ще заработи от 10 февруари в "Аджъбадем Сити Клиник Болница Токуда". Роботът за операции ще се използва при рак на простата, пикочния мехур и бъбрека.

Екипът на отделението по урология е сертифициран за работа със специфичната система. Професор Корал от Турция ще присъства за първите процедури. Той е автор на първите операции с робота в южната ни съседка.

"Пациентите ще могат да получат лечение на нивото, което се предлага в най-развитите ендоурологични центрове в света. Предстоящото въвеждане на роботизирана урологична хирургия в Токуда е една естествена стъпка в развитието на Центъра по ендоурология. Основна цел е да се предлага качествена, щадяща и прецизна техника и обслужване", коментира д-р Калоян Давидов.

Болница "Токуда" предлага безплатни урологични прегледи до края на януари, за да могат да се възползват пациентите от новата технология. Консултациите са насочени към всички хора с онкологични заболявания като рак на пикочния мехур, бъбрека, рак на простата.

Прегледите ще се извършват в кабинетите по урология на "Токуда" в дните 21, 27 и 28 януари.
От здравното заведение препоръчват да се направи предварително записване на телефон: 02/403 4910 или 02/403 4000.

Роботът "Да Винчи" е сложна хирургична система. Позволява извършването на минималноинвазивни оперативни интервенции. Системата на работа е изключително прецизна, с минимална кръвозагуба и кратък възстановителен период.

Снимка: po-zdravidnes

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛайфстайлНовиниЛюбопитноНаправления в медицинатаИсторияСнимкиАлтернативна медицинаМедицински изследванияСпециалистиОрганизацииНормативни актовеЗдравни съветиКлинични пътекиЗаведения