Начало Здравна медиа Здравни новини В УМБАЛ „Св. Екатерина“ оперираха млад мъж с рядък тумор

В УМБАЛ „Св. Екатерина“ оперираха млад мъж с рядък тумор

В УМБАЛ „Св. Екатерина“ оперираха млад мъж с рядък тумор - изображение

Съдови хирурзи от УМБАЛ „Света Екатерина“ – София отстраниха рядко срещан тумор, обхванал артерия и вена на десния крак на 32-годишен мъж. Образуванието било богато кръвоснабдено, специалистите коментират, че в България са регистрирани само 6-7 подобни случая.

Операцията е извършена под ръководството на проф. Тодор Захариев, завеждащ Клиниката по съдова и ендоваскуларна хирургия. Лечебното заведение се е специализирало в премахването на злокачествени и доброкачествени тумори, обхващащи големи кръвоносни съдове.

Пациентът страдал 7 години от рядка форма на разстройство в обмяната на фосфор. Вследствие на това младият мъж имал рахит и затлъстял черен дроб. В УСБАЛЕ „Акад. Иван Пенчев“ и тяхната Клиника по ендокринология и болести на обмяната успяват да му поставят диагноза и така той стига до „Св. Екатерина“.

Редактор: Ирина Тенева
Източник: 24chasa.bg
Снимка: pixabay.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛюбопитноЛеченияКлинични пътекиПатологияСнимкиЛайфстайлАлт. медицинаИнтервютаХранене при...ИсторияИзследванияЗдравни съветиСпециалистиБотаникаНормативни актовеПсихологияЗаведенияАнкети