Начало Здравна медиа Здравни новини В УСБАЛО приложиха нов метод за лечение на рак на дебелото черво

В УСБАЛО приложиха нов метод за лечение на рак на дебелото черво

В УСБАЛО приложиха нов метод за лечение на рак на дебелото черво - изображение

Пациенти с тежки случаи на онкологични заболявания на дебелото черво вече ще имат шанс за живот след нововъведен метод на лечение. Той е оперативен и за първи път в страната е извършен от екип специалисти в УСБАЛО - София (Университетска специализирана болница за активно лечение по онкология).

Хирурзи от лечебното заведение оперирали 63-годишен пациент с карцином на ректума с разсейки. Мъжът се оперира за втори път, като сега бил с локален рецидив в малкия таз, обхванал магистралните илиачни съдове. Лекарите възстановили венозния кръвоток чрез интерпозиция с контралатералната повърностна феморална вена. Специалистите премахнали раковото образувание заедно с ангажираните магистрални съдове. След това ги резицирали и възстановили с директна анастомоза, обяснява началникът на Клиниката по обща и коремна хирургия проф. Панайот Куртев. Пациентът лежал 14 дни в болницата и е изписан без усложнения. След три месеца ангиографията показвала проходима съдова реконструкция и липса на туморни рецидиви.

Този оперативен метод е въведен от д-р Ангелова и д-р Тодоров и ще продължи да се практикува в УСБАЛО. Той е надежда за пациенти с тежки случаи на рак на дебелото черво, за които до този момент не е имало ефективна терапия.

Редактор: Ирина Тенева
Източник: novini.bg
Снимка: pixabay.com

 

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛюбопитноИсторияИзследванияЛеченияБотаникаКлинични пътекиСнимкиЗдравни съветиХранене при...Алт. медицинаФизиологияЛайфстайлПатологияАнкетиНормативни актовеПсихологияИнтервютаСпециалистиЗаведения