Начало Здравна медиа Здравни новини Гинеколози отстраниха 18-килограмов тумор в „Медлайн-Централ Хоспитал“ – Пловдив

Гинеколози отстраниха 18-килограмов тумор в „Медлайн-Централ Хоспитал“ – Пловдив

Гинеколози отстраниха 18-килограмов тумор в „Медлайн-Централ Хоспитал“ – Пловдив - изображение

Гинеколози от верига болници „Медлайн-Централ Хоспитал“ в Пловдив отстраниха 18-килограмов тумор от корема на 85-годишна жена. Операцията е извършена от д-р Антон Михнев и д-р Валентина Вангелова.

Преди три месеца възрастната жена започва да изпитва тежест и болки в корема, който нараства с бързи темпове (размери като на бременна жена в девети месец). Посещава местния лекар в с. Костенец, Софийска област, който се съмнява за карцином на яйчника и я насочва за консултация в столицата.

За преглед в София болната се налага да чака дълго. От притеснения, че ще умре, жената споделя проблема с внуците си. Едната снаха се свързва със своя гинеколог с молба за помощ. Болната жена е приета и прегледана незабавно при д-р Антон Михнев във верига болници „Медлайн-Централ Хоспитал“, Пловдив. Специалистите предприемат спешна операция. Интервенцията продължава повече от час, при което са отстранени две туморни образувания на яйчниците – едното с големина 18 килограма, което е притискало всички вътрешни органи, а другото с големина на мандарина.

18-килограмов тумор

 

Туморната формация беше капсулована и без видими метастази, което дава благоприятна прогноза за възстановяване на пациентката. От значение е, че жената е в отлично здраве, дори не приема лекарства за високо кръвно“, отбелязва д-р Михнев.

Пенсионерката се възстановява много бързо. Часове след операцията се е чувствала отлично и се е обслужвала сама.

Специалистите съветват жените да правят редовни профилактични прегледи при гинеколог поне веднъж годишно. Отговорността към здравето е единственият вариант да не се стига до неприятни случаи и последици.

 


По статията работи: Велина Неделчева
Източник: centralhospital.bg


5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛюбопитноЛеченияКлинични пътекиПатологияСнимкиХранене при...Алт. медицинаЛайфстайлИсторияИзследванияЗдравни съветиНормативни актовеБотаникаСпециалистиПсихологияИнтервютаЗаведенияАнкети