Начало Здравна медиа Здравни новини Гръцкото правителство ще легализира употребата на медицински канабис

Гръцкото правителство ще легализира употребата на медицински канабис

Гръцкото правителство ще легализира  употребата на медицински канабис - изображение

Правителството в Гърция обмисля промяна в закона, която да разреши използването и произвеждането на канабис, който да е само за медицински цели.

Решението е породено от научните проучвания за полезността на растението при лечението на определени заболявания. Гръцкият здравен министър обяви, че лекарите ще имат право да изписват лекарства, съдържащи канабис, на пациенти, които се нуждаят от него от медицинска гледна точка. Освен това правителството предлага законопроект, който ще разрешава в Гърция произвеждането и пакетирането на медикаменти, направени растението.

Специалистите са на мнение, че канабисът успешно облекчава симптомите при множествена склероза, хронични болки и глаукома, но трябва внимателно да се използва, защото може да се получи пристрастяване и да причини психически разстройства.

До момента употребата на канабис за медицински цели е разрешена в Доста европейски страни, в това число Германия, Португалия, Испания, Чехия, Финландия, Австрия и Хърватия.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: medicalnewstoday.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛайфстайлИсторияПроизводителиЛюбопитноЗдравни съветиРецептиСоциални грижиПсихологияСнимкиЛеченияАнкетиСпортНормативни актове