Начало Здравна медиа Здравни новини Днес отбелязваме Световния ден за борба с болести на щитовидната жлеза

Днес отбелязваме Световния ден за борба с болести на щитовидната жлеза

Днес отбелязваме Световния ден за борба с болести на щитовидната жлеза - изображение

Днес на 25 май се отбелязва Световния ден за борба с болестите на щитовидната жлеза. По този повод някои здравни заведения в страната ще предлагат безплатни прегледи при ендокринолог. Инициативата е по случай Международната тиреоидна седмица в България, която се провежда за седма поредна година. Организатори са Националната пациентска организация и Сдружение на засегнатите от заболявания на щитовидната жлеза, подкрепени от MERCK. Лице и представител на кампанията е актрисата Аня Пенчева, която от години е със заболяване на щитовидната жлеза.

В столицата пред НДК в специална информационна шатра млади специалисти ще тестват желаещи за тревожни симптоми.

Много от хората дори не подозират, че имат проблем с хормоните. Според статистиката в световен мащаб над 750 милиона са жертва на заболявания на щитовидната жлеза. В България страдащите от тиреоидни проблеми са над 1,5 милиона.

От съществено значение повишаването на информативността по отношение на болестите на щитовидната жлеза. Това е проблем, който засяга все повече хора в цял свят. Специалисти алармират за своевременни и редовни профилактични прегледи.

Безплатни профилактични прегледи с ехография ще се извършват в УМБАЛ „Софиямед“ – София. Консултациите ще се осъществят на 26 и 29 май. Пациентите могат да се прегледат от 11 ч. до 15 ч. в Блок 2 (ул. „Димитър Моллов“ 10) с предварително запазен час на телефон: 02 465 00 01, 02 465 00 02,02 448 58 99.

Безплатни прегледи ще се извършват още и в МЦ Медикъл Артс на 26 май от 15:00 ч. до 19:00 ч. на адрес: кв. „Овча купел“, ул. Боряна №24 А при доц. Живка Бонева.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: studiomedicoavondo.it

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Здравни съветиЗаболявания (МКБ)Научни публикацииИсторияНовиниХранене при...ЛюбопитноИнтервютаПсихологияЛеченияАлтернативна медицинаСнимкиКлинични пътекиМедицински изследванияФизиологияБотаникаСпорт