Начало Здравна медиа Здравни новини Единствено в страната: 3D биопсия на простатата в Хил клиник

Единствено в страната: 3D биопсия на простатата в Хил клиник

Единствено в страната: 3D биопсия на простатата в Хил клиник - изображение

MR-TRUS Fusion биопсията е съвременен, точен метод за взимане на тъкан за хистологичен анализ чрез използване на хибридно изображение на органа и отличаване на суспектните за злокачествен процес зони. Тъй като простатата е сравнително голям орган при традиционната биопсия е много възможно да се пропуснат раковите лезии и да се вземе проба само от незасегната тъкан. В такъв случай резултатът ще е лъжливо негативен. Обичайно изследването следва да се повтори и потрети.

Фюжън биопсията от своя страна изобразява простатата в 3D визуализация и комбинира изображението на магнитния резонанс MR и на трансректалната ехография TRUS. Базираните на тези две изследвания данни се обработват компютърно и урологът може с абсолютна точност да въведе биопсичната игла в зоните, където се очаква да има рак.

Това прави Фюжън биопсията незаменима в своевременната диагностика на един от най-разпространените видове рак сред мъжете – простатния карцином.

Досега Фюжън биопсия можеше да се направи само в чужбина, в най-модерните болници в Европа и САЩ, но вече е на разположение в България - в столичната Хил клиник.

Уролозите на българската клиниката разполагат с MR-TRUS Fusion и рутинно ползват тази модерна диагностична процедура при пациенти с показания за това.

При MR-TRUS Fusion начинът на въвеждането на биопсичните игли не деформира самия орган. Достъпът е трансперинеален (зоната между скротума и ануса), което позволява манипулацията да се извърши и при пациенти с хемороиди. 3D Fusion биопсията предоставя по-голяма сигурност, по-чувствителна диагностика, повече проби от подозрителни лезии и в резултат на всичко това - достоверна информация за състоянието на простатната жлеза.

Методиката не е евтина, но е ценово оправдана и с висока степен на диагностична ефективност. Тя елиминира необходимостта от многократни биопсии и позволява при наличие на простатен карцином той да бъде открит веднага и третиран навреме. 3D биопсия с MR-TRUS Fusion е на по-достъпна цена в Хил клиник България, отколкото в чужбина.

Какво казват експертите?

Prof. Dr. Hadaschik - Хайделберг, Германия

Просто най-добрата простатна биопсия в света – тази система дава изключителна възможност за много прецизна биопсия. Интегрираният образ представя органа в три измерения, показва съмнителните участъци и можем да открием не само точната локация на рака, но и да определим неговата степен на агресивност.

Dr. Fernando Gómez Sancha – Мадрид, Испания и София, България

Biopsee®е лесна за използване система, бърза и точна. Тя промени тотално представата ни за диагностика на простатния карцином. Считам, че няма връщане назад и Фюжън биопсията трайно се наложи като необходим метод в процеса на избор на лечение. Моето мнение е, че трябва да се ползва рутинно в работата на уролога.

В Хил клиник мъжете с открит в начален стадий рак на простатата се оперират по лапароскопски път. Лапароскопската радикална простатектомия е максимално ефективен и в същото време щадящ за пациента метод на лечение. С помощта на многократно оптично увеличение и специализиран достъп, без големи разрези, хирургът отстранява простатната жлеза. При необходимост премахва семенни мехурчета и лимфни възли. Операцията, която се извършва в София, но под ръководството на един от най-известните в света уролози проф. Щолценбург, запазва нервните окончания, минимализиран е рискът от загуба на континенция и сексуална активност.

Ако резултатите от MR-TRUS Fusion биопсията са негативни, в Хил клиник мъжът може да лекува своята доброкачествено увеличена простата. Клиниката е известна с лазерната хирургия - бърза, безопасна, без разрез манипулация. Екипът уролози на Хил клиник има огромен опит в извършването й и над 1750 успешни интервенции.

За повече информация се свържете с Хил клиник на 02 439 3131.

Единствено в страната: 3D биопсия на простатата в Хил клиник

Източник: Хил клиник

Снимка: Хил клиник

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ИнтервютаНовиниПрезентацииВидеоХранене при...Алтернативна медицинаЗаболявания (МКБ)Здравни съветиЛюбопитноИсторияСнимкиСпортСпециалистиМедицински изследванияБотаникаКлинични пътекиЛечения