Начало Здравна медиа Здравни новини Инициативен комитет предлага да се изгради Национална педиатрична болница

Инициативен комитет предлага да се изгради Национална педиатрична болница

Инициативен комитет предлага да се изгради Национална педиатрична болница - изображение

Инициативен комитет, обединяващ лекари, общественици, граждани и неправителствени организации, излизат с официално предложение до президента, министър-председателя и председателя на Народното събрание за създаването на Национална педиатрична болница, съобщава Дарик.

Аргументите за подобна идея са липсата на координирани и комплексни грижи за малките пациенти, което създава големи затруднения на родители и лекари. Председателят на Българската педиатрична асоциация проф. Владимир Пилософ коментира, че всички европейски столици разполагат с такава болница, само в София няма. Специалисти от най-различни области, които работят с деца, са в 14 различни лечебни заведения. Няма комплексен подход както при решаването на здравословните проблеми на детето, така и в медико-социален аспект според бившия шеф на Център фонд за лечение на деца.

За да се прекрати практиката родителите да обикалят с децата си редица болници и кабинети, една педиатрична болница трябва да има Диагностично-консултативен център, лечебни кабинети, рехабилитационни, образователни и организационни възможности. Според специалисти нуждата от подобно комплексно обслужване за деца е огромна.

Идеята още включва Националната педиатрична болница да разполага с най-съвременните технологии и оборудване, психолози, обучени и квалифицирани лекари, социални работници, както и кът, в който малките пациенти да забравят дори и за момент, че са заобиколени от лекари.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: thesuburbanmom.com

 

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ИсторияНовиниЛайфстайлСнимкиСоциални грижиРецептиЗдравни съветиХранене при...ЛюбопитноСпортЗаведенияНормативни актовеОрганизацииКомпании и организацииИнтервютаКлинични пътекиАптекиНаправления в медицинатаАнкетиЛеченияСпециалистиАлтернативна медицина