Начало Здравна медиа Здравни новини Французи ще правят педиатрична болница в България

Французи ще правят педиатрична болница в България

Французи ще правят педиатрична болница в България - изображение

Френска делегация обикаля страната и проучва възможността за изграждането на педиатрична болница в България по техен модел. В страната все още няма такава изградена. Съществуват детски клиники и отделения, но в рамките на големи болници.

Представители на най-голямата верига френски държавни болници са провели среща с министъра на здравеопазването проф. Николай Петров относно възможностите за изграждане на подобна структура в страната. Идеята не е нова, но се обсъжда от близо 10 години. Според проф. Петров обаче трябва да се извърши анализ на какъв принцип ще функционира детското заведения, къде ще се позиционира и  кака ще се финансира.

Предстои френската делегация да изпрати свои експерти в страната ни, за да проучат на какъв принцип функционира нашата здравна система и в частност грижата за децата. Срокът за проучване е три месеца, след което ще бъде представен анализ и конкретен проект за създаването и функционирането на педиатрична болница в България.

Към момента само в България липсва педиатрично здравно заведение сред страните от Европейския съюз.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: inews.bg5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ИсторияНовиниЛайфстайлЗдравни съветиСнимкиЛюбопитноСпортРецептиСоциални грижиГеографияЗаведенияНормативни актовеКомпании и организацииИнтервютаОрганизацииКлинични пътекиАптекиАнкетиЛеченияНаправления в медицинатаСпециалистиАлт. медицина