Начало Здравна медиа Здравни новини Интелигентен софтуер за диагностика на сърдечно-съдови заболявания

Интелигентен софтуер за диагностика на сърдечно-съдови заболявания

Интелигентен софтуер за диагностика на сърдечно-съдови заболявания - изображение

Заболяванията на сърдечно-съдовата система са основните причини за смъртност както в световен мащаб, така и в България.

Зловещата статистика показва, че повече от 50% от хората с подобен вид здравословни проблеми стават жертва на своето заболяване до 5 години след като получат диагноза.

Именно поради тази причина усилията на изследователите трябва да бъдат насочени към разработването на точна, надеждна и модерна апаратура. За щастие, иновациите в медицината са ежедневие, стимулирайки създаването на различна по вид медицинска техника, която надминава и най-смелите ни очаквания.

Доказателство за това е многофункционалният софтуер на БТЛ Индъстрийз на име CardioPoint, който интегрира нови технологии за диагностика на сърдечно-съдови заболявания.

Данните, които той обработва, позволяват диагностициране дори на сърдечни заболявания, които протичат напълно безсимптомно. Един пример в това отношение е синдромът на внезапната смърт – честа причина за летален изход при много млади хора, особено спортисти. BTL CardioPoint позволява при едно стандартно ЕКГ изследване, заболявания като СВС, хипертрофична кардиомиопатия, синдром на удължен QT интервал и други заболявания на сърдечно-съдовата система да бъдат открити своевременно и подложени на ефективно лечение.

Продуктът може да се използва както в многопрофилни болници, така и в частни клиники. Плюс на софтуера е, че данните, които обработва, могат да се експортират и в други медицински софтуерни платформи. Това улеснява специалиста при поставянето на точна диагноза и назначаване на адекватно лечение.

Интегрирането на нови технологии и разработването на софтуер продукти в кардиологията осигуряват качествено лечение, с което медицината бележи значителен прогрес в битката със сърдечно-съдовите заболявания.

 

 

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛюбопитноНовини