Начало Здравна медиа Любопитно Знаете ли, че... Физиотерапията с магнит помага при алкохолна зависимост

Физиотерапията с магнит помага при алкохолна зависимост

Физиотерапията с магнит помага при алкохолна зависимост - изображение

Физиотерапията с магнит е метод, при който се използва действието на постоянното или ниско честотно магнитно полеза обезболяване или като противовъзпалително средство.

Действието на магнита се изразява в подобряване на потока на кръвта, както и състоянието на кръвоносните съдове. Ако кръвта се доставя нормално до всички части на тялото, всички органи в човешкото тяло ще действат отлично.

Честа практика е да се препоръчва лечение с магнит за мигренозни състояния, астма, ранен стадий на глаукома, спиране прогреса на болестта Паркинсон. С физиотерапия с магнит може да се повлияе и лечението на щитовидната жлеза. Достатъчното количество йод за организма започвал да се усвоява при усилено въздействие на магнитно поле.

За различните видове лечения се използват и различни видове магнити. Специалистите твърдят, че известните магнитни гривни не помагат само при болката на определено място, а оказват благотворно влияние при главоболие, гръбначни болки и високо кръвно налягане.

Изследвания показват, че хората, които спят на магнитен матрак, не хващат грип по време на грипна епидемия. Този модел матраци също оказва въздействие в борбата с алкохолната зависимост.

Съвременната физиотерапия с магнит се оказва един вид превенция от инсулт и определено подобрява дейността на паметта.

Изключително полезна е физиотерапията с магнит, прилагана при спортни травми. Така възстановяването става много по-бързо и трайно.

Тъй като магнитното поле е част от организма на човека, неговото нарушение представлява нарушение на здравето. Ето защо лечението с магнит е естествено и ефикасно.

Всички магнитни източници, които се използват за физиотерапия и лечение са напълно безопасни. Съществуват различни устройства, предназначение за физиотерапия с магнит. Някои са стационарни и въздействат изцяло върху човешкия организъм. Други са предназначени за използване точно върху определен орган или част от човешкото тяло. Трети пък се прикрепват към тялото и се оставят да въздействат продължително време.

Добре е магнитът да се позиционира близо до засегнатия орган.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЗдравни съветиАлтернативна медицинаЛюбопитноНовиниПсихологияЗдравни проблемиЛеченияСоциални грижиХранене при...АнкетиИсторияБотаникаЛайфстайлРецептиСпортВидеоХрани и ястияОрганизацииМедицински изследванияЕ-тата в храните