Начало Здравна медиа Здравни новини Кирил Ананиев сезира главния прокурор за нападенията над медици

Кирил Ананиев сезира главния прокурор за нападенията над медици

Кирил Ананиев сезира главния прокурор за нападенията над медици - изображение

Здравният министър изпрати информацията за случаите в област Велико Търново до Сотир Цацаров и поиска от него разследването по тях, но и по всяка друга проява на агресия към лекари, когато работят, да се осъществява като бързо производство.

От ведомството уточняват, че сигналът е подаден въз основа на споразумението за сътрудничество, което беше подписано между прокуратурата и здравното министерство през 2017-а.

В основата на документа е създаването на организация за незабавна реакция в случаите, когато са извършени престъпления срещу медици.

МЗ осъжда остро посегателството върху медицинските специалисти. От ведомството призовават българските граждани и особено хората от ромската общност да проявяват уважение и разбиране към отговорната и много често спасяваща живота работа на представителите на съсловието.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: mh.government.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСоциални грижиПсихологияЛайфстайлИнтервютаАнкетиСнимкиЛюбопитноБотаникаЛеченияСпециалистиИсторияЗдравни съветиНормативни актовеСтатистически проучванияЗаведенияОрганизацииВидеоЛичностиТестовеГеография