Начало Здравна медиа Здравни новини Клиниката по детска травматология в „Пирогов“ се нуждае спешно от нов рентген

Клиниката по детска травматология в „Пирогов“ се нуждае спешно от нов рентген

Клиниката по детска травматология в „Пирогов“ се нуждае спешно от нов рентген - изображение

В Клиниката по детска травматология в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ е необходим спешно нов рентген. С негова помощ лекарите ще бъдат в състояние да поставят по-точна диагноза, а децата ще бъдат облъчвани много по-малко при снимането на травмите.

За целта отделението започва кампания за събиране на средства съвместно с Нова телевизия. Началникът на Клиниката д-р Никола Цуцумански коментира, че малките пациенти имат по-крехки кости и при получени травми апаратите, с които разполагат, не позволяват на специалистите да оценят в детайли пораженията и по този начин те не могат да са максимално прецизни. Стойността на необходимия рентген е близо 150 000 лв. с ДДС.

Клиниката по детска травматология към „Пирогов“ е единствената в страната, в която лекуват детски травми. Все по-често се случва да докарват при тях малки пациенти, пострадали при пътни инциденти. Злополуките по време на игра също могат да бъдат причина за спешно постъпване в лечебното заведение. В такива моменти от първостепенно значение са адекватните снимка и диагноза.

Който желае да помогне, може да го направи чрез банков превод на сметка BG08 CECB 9790 1045 1599 07.

Редактор: Ирина Тенева
Източник: nova.bg
Снимка: pixabay.com

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

СнимкиНовиниИсторияЛюбопитноИзследванияЗаведенияСпециалистиОрганизацииНормативни актовеЛайфстайлАлт. медицинаКлинични пътекиЛеченияЗдравни съвети