Начало Здравна медиа Здравни новини Клиника по химиотерапия ще изградят в УСБАЛО

Клиника по химиотерапия ще изградят в УСБАЛО

Клиника по химиотерапия ще изградят в УСБАЛО - изображение

За Университетската специализирана болница за онкологично лечение 2019-а е важна година. През нея се очаква да бъде създадена нова клиника по химиотерапия. Това става възможно благодарение на отпуснатите от здравното министерство 1 300 000 лв. Тя ще е на два етажа, а общата й площ ще достигне 700 квадратни метра, което е три пъти повече в сравнение със сегашната. Изцяло ще бъде обновено медицинското оборудване и ще има по-добри условия за научна работа.

Директорът на специализираната болница отчита, че през 2018 г. процентът на потърсилите помощ при тях пациенти се е увеличил със 7. Най-много – 5193-а са минали през клиниката по химиотерапия, а 369 са лекувани с единствения в страната апарат за томотерапия.

Д-р Стефан Константинов отчита, че са осъществени над 5200 операции, а половината от тях са били изключително сложни.

Повече от две хиляди души са ползвали услугите на „Центъра за пациента“, а за 450 от тях психологическите консултации са били безплатни.

Положителни са и финансовите резултати, показват отчетите. До края на ноември приходите по каса са 27 473 000 лв. и са с един милион повече отколкото през 2017-а. Разходите също са намалели – от 31 470 000 лв. през 2017 г. сега са 29 970 000 лв.

„Това показва ясно, че УСБАЛО остава водещата онкологична болница в страната, а за мен е от особено значение, че въпреки огромната конкуренция, показателите стават все по-добри, което е сигурен белег, че сме спечелили доверието на хората“, категоричен е директорът д-р Константинов.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: sbaloncology.bg

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

СпециалистиЗаведения